ENERJİ BAŞ DENETÇİLERİNİ ENSİA EĞİTECEK

ENERJİ BAŞ DENETÇİLERİNİ ENSİA EĞİTECEK

QCI/IRCA ONAYLI “ISO 50001 BAŞ DENETÇİ EĞİTİMİ” İZMİR’DE DÜZENLENİYOR.

ENSİA YÖNETİM KURULU SAYMAN ÜYESİ MURAT GÜLER:

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ YATIRIM PROJELERİNDE ISO 50001 ŞARTI ARANIYOR.”

EĞİTİMİMİZİ BAŞARIYLA TAMAMLAYANLAR, BAŞ TETKİKÇİ UZMANLIĞINA SAHİP OLACAK VE BU STANDARDA BAĞLI OLAN SİSTEMLERİ DENETLEYEBİLECEK.”

 

Yoğun enerji tüketen işletmelerde her geçen gün daha fazla önem kazanan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EnYS), şirketlerin enerji verimliliği ve karlılık parametrelerini doğrudan etkiliyor.

Enerji Sanayici ve İşadamları Derneği (ENSİA), ISO 50001 standartlarına uygun kurulan sistemlerin denetimlerini yapacak kadroların gelişimine destek vermek amacıyla QCI/IRCA onaylı, uluslararası geçerliliğe sahip “ISO 50001:2018 Baş Denetçi Eğitimi” düzenliyor.

23-24 Kasım-29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek eğitim hakkında bilgi veren ENSİA Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güler, TTM İstanbul’un katkılarıyla düzenlenecek eğitimin ISO 19011 denetim standardına da uygun olacağını söyledi. Güler, eğitimin sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olan katılımcılara “ISO 50001:2018 Baş Denetçi Sertifikası” verileceğini vurguladı.

 

// KİMLER KATILABİLİR?

 

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nin, işletmelerde uygulanan diğer kalite standartlarıyla uyumunun öneminin altını çizen Murat Güler, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Enerji verimliliği yatırım projelerinin 5’inci Bölge teşviği almasına dair şartlar arasında, şirketlerin ISO 50001 standardına sahip olması ya da başvuruda bulunması şartı aranıyor. Baş Denetçi eğitimi almış ve sertifika sahibi teknik çalışanlar, bu sistemlerin kurulumlarını çok daha verimli ve düşük maliyetle gerçekleştirebiliyor. ISO 50001’i bu yönüyle para kazandıran bir yönetim sistemi olarak tanımlamamız gerekiyor. Bu eğitimimizi başarıyla tamamlayanlar, hem Baş Denetçi uzmanlığına sahip olacak hem de ilgili standarda bağlı olan sistemleri de denetleyebilecek. Eğitimimize katılan arkadaşlarımızın, çalıştıkları şirketlerde üçüncü taraf denetimlerine hazırlıklı olmada ve çalışanlarda enerji verimliliği farkındalığı oluşturmada çok başarılı olduklarını biliyoruz. Bu nedenle geçen yıl çok başarılı sonuçlar aldığımız bu eğitimi yeniden düzenlemekten mutluluk duyuyoruz”

Şirketlerde Enerji Yöneticisi, İç Denetçi, Uygunluk Yöneticisi ve ISO 50001 kapsamında görev yapan mühendislerin yoğun katılımı beklenen eğitim ile ilgili ön

başvurular, derneğin web sitesi www.ensia.org.tr’de yer alan kayot formu ile info@ensia.org.tr e-posta adresine yapılabiliyor. Katılımcılar ayrıntılı bilgileri 0232.462 67 62 numaralı telefondan alabiliyor. tasarruf yapmanın mümkün olduğuna dikkat çekti. Türkiye’de yılın 5-6 ayı dışında asfaltlama yapılamadığını, buna karşılık beton yollarda bu sürenin 9-10 aya kadar çıktığını hatırlatan Bulut, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Son yıllarda Denizli, Samsun, Tekirdağ, Eskişehir gibi kentlerimizin yerel yönetimlerinde beton yollara yönelik farkındalık sevindirici hızla artıyor. Ancak hâlâ gelişmiş ülkelerin ve potansiyelimizin çok gerisindeyiz. Bugünkü teknoloji sayesinde asfalt makineleri ile beton yolları yapabilmek mümkün. Kendisini bu konunun sahibi olarak gören bir sivil toplum kuruluşu olarak, tüm insan gücümüzü, 62 yıllık teknik birikimimizi ve altyapımızı yerel yönetimlerin hizmetine sunmaya hazırız. İzmir’de de bu anlamda çok başarılı projelere yerel yönetimlerle birlikte imza atacağımıza inanıyoruz