VATANSEVER, ENSİA’DA YENİDEN BAŞKAN

VATANSEVER, ENSİA’DA YENİDEN BAŞKAN

ENSİA 2. OLAĞAN GENEL KURULU’NDA, MEVCUT YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN VATANSEVER’İN LİSTESİ ÜYELERİN GÜVENİNİ KAZANDI.

 

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) 2’inci Olağan Genel Kurulu’nu Tepekule’de gerçekleştirdi. Metin Akdaş’ın Divan Başkanlığı’nı yürüttüğü Genel Kurul’da, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever’in listesi oybirliği ile göreve getirildi. Yönetim Kurulu, Genel Kurul sonrasında yapılan ilk toplantısında görev dağılımını yaptı.

Genel Kurul’da bir konuşma yapan ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, 2016 yılı Temmuz ayında kurulan ENSİA’nın iki buçuk yılda imkanları ölçüsünde çok başarılı çalışmalar yaptığını belirterek, Türk enerji sektöründe enerji ekipmanlarının yerlileştirilmesini vizyon olarak benimseyen tek sivil toplum kuruluşu olduklarını anımsattı.

Vatansever, Türkiye’nin enerji ekipmanlarında büyük oranda ithalata bağımlı olduğunu, bu durumun enerji hammaddeleri ithalatıyla birlikte düşünüldüğünde enerji sektörünün ekonomi üzerindeki baskısını artırdığını söyledi.

 

// “ENERJİ YERLİ İSE ONU ÜRETEN EKİPMAN DA YERLİ OLMALI”

 

Türkiye’nin 2018 yılını 170 Milyar Dolara yakın bir ihracat rakamıyla kapatacağını, yapılan bu ihracatın kilogram başına katma değerinin ise 1,36 Dolar olduğunu hatırlatan Vatansever, rüzgâr enerji santrali kanadında bu rakamın 10 ilâ 16 Dolar arasında olduğunu vurguladı. Türkiye’nin mevcut üretim yapısıyla 3 Dolar ve üzerinde kilogram ihracat değerine ulaşmasının mümkün olmadığına dikkat çeken Vatansever, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye’nin 2023 hedeflerine bağlı olarak toplam elektrik tüketiminin %30’unun yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması hedefi, önümüzdeki 12 yıl için en az 25 milyar dolarlık bir ekipman pazarı anlamına geliyor. Bu dinamik pazarın, sermaye kaynağına bakmaksızın ülkemizde üretim yapan şirketler tarafından domine edilmesi ve katma değerin ülkemizde kalmasını çok önemsiyoruz. Enerjimizin yerli olması başı başına bir önem taşımıyor. O enerjiyi ürettiğimiz sistemlerin ve ekipmanların da yerli olması gerekiyor. Son yıllarda toplum gündeminde sıklıkla yer alan ‘yerli ve milli’ kavramının sözde kalmaması da bu açıdan önem taşıyor. ENSİA olarak kuruluşumuzdan bugüne, yapıcı öneriler ve projelerle kamu otoritelerinin ve kamuoyunun karşısına çıktık. Yeni dönemde de aynı şevk ve enerji ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

// İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU

ENSİA 2. Olağan Genel Kurulu sonrasında toplanan Yönetim Kurulu, ilk toplantısını yaparak görev dağılımını yaptı. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Vatansever (Başkan-EMA Enerji), Alper Kalaycı (Başkan Yardımcısı-Enercon), Murat Güler (Sayman-Güler Mühendislik), Tibet Arbak (Üye- Tibet Makine), Ünal Özturkut (Üye-CN Enerji), Zeynep Şemsi (Üye-Berdan Cıvata), Bekir Girgin (Üye-Gimas Makine), Onur Günduru (Üye-Onur Enerji), Erdem Özsoy (İnşaat Mühendisi-Üye)