YÖNETİM KURULUMUZ

Alper Kalaycı

1973 yılında Ankara’da doğan Alper Kalaycı; ilk, orta ve lise eğitimini Bolu’da tamamladı. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kalaycı, iş hayatına 1998-2001 yılları arasında Türkiye’nin ilk rüzgâr enerjisi santrallerinin montaj ve bakım mühendisi olarak başladı.

2001 yılı Aralık ayından itibaren, Ege Serbest Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk kompozit rüzgâr türbini kanadı üretimini yapan Enercon Aero Rüzgar Endüstrisi şirketinde göreve başlayan Kalaycı, 2009 yılından bugüne aynı şirketin Genel Müdürü…

İzmir Torbalı’da rüzgâr türbini beton kulesi üretimi yapan WEC Kule şirketinin de Genel Müdürü olan Alper Kalaycı; Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 31. Diğer Plastik Ürünler Meslek Komitesi Başkanlığı, Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED) Yönetim Kurulu Üyeliği, Kompozit Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Ege Serbest Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (ESBİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor.

2016 yılında Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ENSİA) kurucu kadrosu içinde yer alan Alper Kalaycı, 2021 yılı Mart ayı itibaryla derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir.…

Basketbol ve zıpkınla sualtı avcılığı sporlarıyla ilgilenen Kalaycı, iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor, evli ve bir çocuk babası…

Alper Kalaycı
(Yönetim Kurulu Başkanı)

Tibet Arbak

1969 yılında Almanya’nın Münih kentinde doğan Tibet Arbak, ilk ve orta okulu İzmir-Karşıyaka’da, lise eğitimini İzmir Motor Teknik Meslek Lisesi’nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Arbak, Viyana Göhte Instutute’de bir yıl Almanca eğitimi aldı. Profesyonel meslek hayatına aile şirketi Tibet Makine’de başlayan Tibet Arbak; halen Arbak A.Ş Kurucu Ortağı, Tibex Dış Ticaret şirketi Kurucu Ortağı, Arbak Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tibet Makine A.Ş’de İcra Kurulu Başkanı (CEO) görevlerini sürdürüyor. 2002-2004 yılları arasında Kurucu Ortağı olduğu OSB Sektörel Dış Ticaret şirketinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Arbak, pek çok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldı. 1996 yılında üyesi olduğu Junior Chamber Internatiolal’da (JCI) 2000 yılında Başkan Yardımcılığı, 2001 yılında Eğitimden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2001 yılında Junior Chamber International İsveç Akademisi’nde “Eğitimcinin Eğitimi” diploması alan Arbak, 2002 Yılında JCI İzmir Başkanı 2003-2004 yılları arasında JCI Türkiye Başkanlığı yaptı. İngilizce ve Almanca bilen Tibet Arbak, evli ve 2 çocuk babası.

Tibet Arbak
(Başkan Yardımcısı– Tibet Makina)

Murat Çekirdek

1985 yılında Malatya’da doğan Murat Çekirdek, 2011 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında öğrenci değişimi programı ile 6 ay süreyle İtalya Floransa Üniversitesi’nde eğitim gören Çekirdek, 2016 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Enerji Anabilim Dalı yüksek lisans eğitiminden mezun oldu.
2011 yılından bu yana yenilenebilir enerji sektöründe görev yapan Murat Çekirdek, halen rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren XGEN Enerji’nin Yönetici Ortağı olarak görev yapmaktadır.

Murat Çekirdek
(Başkan Yardımcısı–-XGEN Enerji)

Onur Günduru

1980 yılında İzmir’de dünyaya gelen Onur Günduru, 2002 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünü Bilgisayar Mühendisliği bölümünü derece ile bitirdi. Bitirme tezini satarak iş hayatına başlayan Günduru; 2005 yılında enerji, nano-teknoloji, biyo-teknoloji alanlarında çeşitli dersler alarak Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisansı programından mezun oldu. Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şube yönetiminde hem de Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın kuruluş sürecinde yer aldı. • Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü EVD Lisansı kapsamında görevlendirilmiş sanayi/bina enerji yöneticiliği ve bina etüt proje uzmanlığı; • AB 7. Çerçeve Programı kapsamında desteklenen ve kamu binalarında %50 enerji verimliliği sağlama hedefli BRICKER projesi partnerliği; • GGF TAF - FiM enerji ve etki fonları için enerji danışmanlığı ve finans sektörü eğitimciliği; • UNIDO ISO50001 Enerji Yönetim Sistemi Danışmanlığı ve IEnMP ISO50001 Baş Tetkikçiliği; • Enerji verimliliği projelerine yatırım yapılabilir notu vermek üzere geliştirilmiş ICP (Investor Confidence Project) Mezuniyeti; • Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Türkiye Enerji Verimliliği Portal Danışmanlığı’na sahip olan Onur Günduru, 2010 yılından bu yana enerji yönetimi, enerji etütleri, enerji yönetim sistemi kurulması ve denetimi ile enerji projelerini doğrulama alanlarında 50’den fazla proje tamamladı. Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında proje geliştirerek iklim değişikliğine karşı mücadeleye katılan Onur Enerji firmasının Teknik Müdürü olan Onur Günduru, 2014 yılından bugüne Enerji Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdürüyor. 2016 yılından itibaren kurucuları arasında yer aldığı Türk Temiz Enerji Kümelenme çalışması odağındaki Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Günduru; çok sayıda üniversite etkinliğinde enerji, düşük karbon ekonomisi, girişimcilik ve yeni nesil teknolojiler başlıklarında konuşmacı, danışman ve ilgili projelerde mentör olarak yer alıyor.

Onur Günduru
(Sayman-Onur Enerji)

Ali Çamurdan

Ali Çamurdan
(Üye- Şişecam Elyaf)

Bekir Girgin

1969 yılında Erzurum’da doğan Bekir Girgin; ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 1987 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden, 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü’nde İşletme yülsek lisansını tamamladı. 1994 yılından itibaren aile şirketi Gimas Girgin Makine A.Ş’de çalışmaya başlayan Girgin, halen aynı şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Özel Amaçlı Makine Sanayi Meslek Komitesi Başkanlığı görevini sürdüren Bekir Girgin, İngilizce biliyor, bir çocuk babası.

Bekir Girgin
(Üye- Gimas Makina)

Cengiz Oğuzer

Cengiz Oğuzer
(Üye-Genba)

Elif Demirhan

1992 yılında İstanbul’da doğan Elif Demirhan,  2015 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden tezinde “Best Senior Design Ödülü”  ile mezun oldu. 2016 yılında çalışma hayatına Zorlu Holding bünyesinde Proje Mühendisi olarak başladı. 2017 yılında tezli yüksek lisansını da İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği’nde “jeotermal enerji” alanında tamamladı. 2018 yılından itibaren Zorlu Enerji grubunda Ar-Ge Yöneticisi olarak çalışmalarını sürdürdü, görevine Proje Yöneticisi olarak devam etmektedir.

 

Jeotermal Enerji Derneği (JED) Proje Koordinatörü, WING Global’de liderliği alan Türkiye Grubu Women in Geothermal’de Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Danışma Kurulu Üyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Enerji Sistemleri Mühendisliği Danışma Kurulu Üyesi, Enerji Sanayicileri İş İnsanları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu Üyesi, Turkish Women in Renewable Energy (TWRE) platformunda Üye olarak sektörde çalışmalarını aktif olarak sürdürüyor.

 

Aynı zamanda Zorlu Grubu futbol, kürek ve koşu takımında yer alıyor; seyahat etmek ve resim yapmak ise başlıca hobileri arasında bulunuyor.

Elif Demirhan
(Üye-Zorlu Enerji)

Elvan Aygün

1992 yılında Malatya'da dünyaya gelen Elvan Aygün, üniversite eğitimine Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümünde başladı. Daha sonrasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. Gaziantep Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde Yüksek Lisansını tamamladı.

 

İş Hayatına Sanko Holding’de başlayan Aygün, enerji sektöründe çalışmalarına devam etmektedir.   Enerji depolama sistemleri ve aktif harmonik filtre üretimi yapan AHA Teknoloji A.Ş ve AHA Robotik firmalarında Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam etmektedir.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının sisteme sorunsuzca entegrasyonu ve üretilen enerjinin depolanması konusunda uzmanlığını geliştiren Elvan Aygün; Finlandiyalı partnerleri Merus Power (ESS, SVC, STATCOM, AHF) ve Japon Partnerleri Sanyo Denki (SANACE, SANMOTION, SANUPS)  ile uzun yıllardır Türkiye'de çalışmalarına devam etmektedir ve bu şirketlerin Satış Direktörlüğünü yürütmektedir.

Elvan Aygün
(Üye-aHa Robotik)

Emre Ata

1981 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Emre Ata, İTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’ndeki mezuniyetinin ardından, yüksek lisans eğitimini ise Gebze Teknik Üniversitesi'nde Makina Mühendisliği alanında tamamladı.

İmalat alanında çeşitli firmalarda görevler alan Ata, lisansüstü eğitimi sırasında Hidrojen Teknolojileri konularıyla tanıştı. Gebze Teknik Üniversitesi'nde proje asistanlığı, Piri Reis Üniversitesi'nde araştırma görevliliği ve öğretim görevliliği yaptı.

ASPİLSAN Enerji'nin 2018 yılında kurduğu Hidrojen ve Yakıt Pili Ar-Ge Merkezi'nin aynı tarihten bu yana yöneticiliğini yapan Emre Ata, Hidrojen teknolojileri alanında PEM tipi elektrolizör ile PEM tipi yakıt pillerinin geliştirilmesi kapsamında ulusal ve uluslararası projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor

Emre Ata
(Üye-ASPİLSAN Enerji)

Ender Demirbaş

1971 yılında Balıkesir’in Susurluk ilçesinde doğan Ender Demirbas; ilk, orta ve lise eğitimini bu ilçede tamamladı. 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1994 yılında İngilizce dil eğitimi için bir yıl süre ile ABD-Texas’da bulundu. 2014 yılında aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstütisü’nden Enerji Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. İş yaşamına 1995 yılında Terbay A.Ş’de başlayan Ender Demirbaş, 1998 yılına kadar adı geçen şirketin imalat ve montaj projeleri gerçekleştirdiği Söke Çimento Fabrikası’nda İmalat Şefi, Denizli Çimento Fabrikası’nda Saha Müdürü olarak görev yaptı. 1999-2003 arasında Kocatepe Teknik Metal şirketinde Üretim ve Montaj Mühendisi, 2003-2011 arasında EkotenTekstil A.Ş’de Makina Enerji Müdürü, 2011-2013 arasında Umman Makine şirketinde Saha Müdürü olarak çalışan Demirbaş, 2013 yılından bugüne Mimsan Endüstri Kazanları A.Ş’nin Ege Bölge Temsilcisi görevini sürdürüyor. Atık ısı, çöp ve biokütle kaynaklı elektrik üretim tesislerinin yapımında pek çok proje sorumluluğu olan Ender Demirbaş, yenilenebilir enerji kollarından biri olan denizlerdeki dalga enerjisi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Radyasyondan Korunma Yöneticiliği (Türkiye Atom Enerjisi Kurumu), Enerji Yöneticiliği (T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı), İş Güvenliği Uzmanlığı (T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı) sertifikalarına sahip olan Demirbaş; TMMOB Enerji Yöneticili Sertifika programında Laboratuvar Eğitici olarak görevi yapıyor.
TMMOB Enerji Komitesi üyeliği yapan Demirbaş, evli ve bir kız çocuk babası.

Ender Demirbaş
(Üye-Bozdemir Enerji)

Enis Fakioğlu

1982 yılında İzmir’de dünyaya gelen Enis Fakıoğlu, 2000 yılında İzmir Konak Anadolu
Lisesi’nden, 2004 yılında Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanomühendislik bölümünden
mezun oldu.
Lisans öğrenimi süresince yenilenebilir enerji kaynakları alanında farklı kurum ve kuruluşlarda
staj ve araştırma programlarında görev yapan Fakıoğlu uzun dönemli stajını Miami Üniversitesi
Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü’nde hidrojen depolama araştırma grubunda gerçekleştirdi.
Mezuniyeti sonrasında İstanbul’da UNIDO ile Türkiye Cumhuriyeti Enerji Tabii Kaynaklar
Bakanlığı ortaklığı ile kurulan Uluslararası Hidrojen Enerjisi Araştırmaları Merkezi’nde (UNIDO-
ICHET) araştırma görevlisi olarak görev yapan Fakıoğlu, uluslararası mecralarda yayınlanan iki
adet akademik makalenin eş yazarıdır.
2006 yılında rüzgâr ve güneş enerjisi kaynakları ile ilgili mühendislik, proje geliştirme ve taahhüt
alanında faaliyet gösteren Enisolar Enerji San. Tic. A.Ş. şirketini kurdu. Halen bu şirketin
yönetici ortağı olarak görev yapmakta olan Fakıoğlu aynı zamanda Ukrayna ve Avrupa’da
rüzgâr ve güneş projeleri geliştirme amacıyla kurulan Amsterdam merkezli Atlas Global Energy
BV ve Atlas Capital Management BV’nin direktör ortağı olarak görev yapmaktadır.
Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği’nin (GENSED) 2010-2012 döneminde yönetim kurulu
üyeliği görevinde bulunan Fakıoğlu halen Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği, Türk Ukrayna
İşadamları Derneği, Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyesidir.
Gayrimenkul geliştirme ve inşaat faaliyetleriyle ilgilenmekte olan Fakıoğlu bisiklet ve yelken
sporları ile sivil havacılıkla da uğraşmaktadır. Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nde Özel
Pilotluk PPL(A) eğitimine devam etmekte olan Enis Fakıoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Enis Fakioğlu
(Üye-Enisolar)

Ercan Türkoğlu

1959 yılında İzmir’de dünyaya gelen Ali Ercan Türkoğlu, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Makinaları Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimini 1984 yılında İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

Vatani görevini Asteğmen rütbesi ile İzmir’de Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’nda yerine getiren Türkoğlu; teknik eleman, iş geliştirme uzmanı, proje yönetmeni, üst düzey yönetici olarak yerli ve yabancı sermayeli özel sektör şirketlerinde görev aldı.

Yurtdışı firmalarda 20 yıl süreli yöneticilik deneyimi bulunan Ali Ercan Türkoğlu;  mühendislik ekonomisi, kurumsal şirket kimliğinin oluşturulması; şirketlerde üretkenlik, verimlilik ve kar optimizasyonu; eylemsel ve finansal proje geliştirme, planlama, denetim ve yönetimi konularında çalışmalar gerçekleştirdi.

İyi derecede İngilizce bilen Türkoğlu, bir kız çocuk babasıdır.

Ercan Türkoğlu
(Üye-İzenerji)

Erman Kaya

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesi, Muğla Üniversitesi Elektrik/Elektronik Bakımı Onarımı Teknolojisi ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Erman Kaya, rüzgar enerjisi sektörü ile 2008 yılında ABK Enerji A.Ş’de Proje Koordinatörü olarak görev alarak tanıştı.
Türkiye’nin altı ayrı bölgesinde rüzgâr enerjisi projesi geliştiren Kaya; 2009 yılında Söke RES (30 MW), 2010 yılında CSP güneş paneli Ar-Ge faaliyetleri, 2012 yılında Kuşadası Jeotermal turizm faaliyetleri, 2013 yılında Çanakkale JES Sera projesi, 2015 yılında Çeşme RES (16 MW) projelerini faaliyete geçirdi.
2011 yılından itibaren AER Alternatif Enerji Elektrik Üretim A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016 yılından bugüne Seka Turizm Yatırımları şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı, 2017 yılından itibaren EGEJEO Termal Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini sürdüren Erman Kaya, 2019 yılından bugüne VEGA Rüzgâr Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş. şirketinde Genel Müdür olarak yer alıyor.
2016-2019 yılları arasında Çevreci Enerji Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Erman Kaya,
yenilenebilir enerji sektörünün mevzuat gelişiminde önemli katkılarda bulundu.

Erman Kaya
(Üye-Vega Enerji)

Hüseyin Devrim

HÜSEYİN DEVRİM
1970 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Hüseyin Devrim; ilk, orta ve lise eğitimini memleketi
İzmir-Tire’de tamamladıktan sonra 1992 yılında ODTÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
Bölümü’nden mezun oldu.
Sektörde global düzeyde edindiği tecrübe ve birikimini, Hidrojen enerjisi ve yakıt pili
sistemlerinin ticari nitelikte geliştirilmesi ve üretiminde kullanmak amacıyla 2007 yılında
TEKSİS İleri Teknolojiler şirketini kurdu. Pek çok ulusal ve uluslararası AR-GE ve ÜR-GE
projelerinde yürütücülük yapan Hüseyin Devrim; tamamladığı ve yürütmekte olduğu tüm
projelerde üniversite ortak ve alt yükleniciler ile önemli iş birliklerine imza attı.
Tecrübe ve başarılarını, katıldığı uluslararası fuar, kongre ve semineler ile birlikte yazılı ve
görsel söyleşiler ve bilimsel yayınlarıyla global kamuoyu ile paylaşan Devrim, Hidrojen değer
zincirinde yer alan kritik ürünlerin geliştirilmesi, üretilmesi ve ülkemizde teknolojinin
yaygınlaşması adına çalışmalarını sürdürüyor.
TSE Hidrojen Teknolojileri Ayna Komitesi Üyesi, ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi
Kümelenmesi Üyesi, İTÜ Enerji Enstitüsü Danışma Kurulu Üyesi, Eskişehir Teknik
Üniversitesi Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu Üyesi olan
Hüseyin Devrim; ENSİA bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi, Hidrojen Çalışma Grubu Sorumlu
Üyesi ve Ankara Temsilcisi olarak görev yapıyor.
İyi derecede İngilizce bilen Hüseyin Devrim evli ve bir çocuk babası.

Hüseyin Devrim
(Üye-TEKSİS İleri Teknolojiler)

Kardelen Vatansever

1991 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen Kardelen Vatansever Gökgöz; ilk ve orta öğrenimini İzmir Özel Türk Koleji’nde, lise eğitimini İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi’nde tamamlamıştır. İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Vatansever, devamında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde “Proje ve Yapım Yönetimi” tezli yüksek lisansını bitirmiştir.

 

Meslek hayatına profesyonel olarak İstanbul’da başlayan Vatansever; proje ve yapım yönetimi üzerine uluslararası firmalarda ve özel projelerde 7 yıl çalıştıktan sonra aynı zamanda aile şirketi olan EMA Enerji Endüstri Makina İnşaat A.Ş.’de 2019 yılında göreve başlamıştır.

 

2019 yılından itibaren Stratejik Planlama ve Kalite biriminde görev yapan Vatansever, halen Teknik İşler Koordinatörü olarak görev yapmakta; uluslararası yatırımların ülkemize kazandırılması amacı ile “360 Derece Yatırım Yönetimi” bakış açısı ile çalışmalarına devam etmektedir.

Kardelen Vatansever
(Üye-Ema Enerji)

Mehmet Doğan

1978 yılında Kayseri’de dünyaya gelen Mehmet Doğan, lise eğitimini 1996 yılında
Kayseri Fen Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Doğan, iş hayatına
aynı yıl Karel Elektronik’te Teknik Destek Mühendisi olarak başladı.
2002 yılı Ocak ayından itibaren T-Systems, IBM ve Deutsche Telekom AG
firmalarında görev aldıktan sonra 2011 yılında Kablosuz Elektrik İletim Teknolojileri
A.Ş. ”Wi-Elektrik” firmasını kurdu. 2012-2021 yılları arasında Buyaka AVM Yönetim
Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev aldı. 2021 yılından itibaren HSA Enerji
A.Ş. Kurucu Hissedarı olarak, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür görevini
sürdürüyor.
Buyaka Gayrimenkul A.Ş, HSA Madencilik ve Yatırım A.Ş, Özderici Vakfı, Güneş
Enerjisi Derneği (GÜNDER) ve Enerji Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nde (ENSİA)
Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini de sürdürmekte olan Doğan, iyi derecede İngilizce
biliyor, basketbol ve amatör olarak müzik ile ilgileniyor, evli ve iki çocuk babası.

Mehmet Doğan
(Üye-HSA Enerji)

Osman Hisarcıklıoğlu

1982 yılında İzmir’de dünyaya gelen Osman Hisarcıklıoğlu, 2001 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden, 2005 yılında Celal Bayar Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını Ege Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı.
İş hayatına 2005-2006 yılları arasında MARİN Isıtma ve Soğutma şirketinde Proje, Taahhüt ve Satış Sorumlusu olarak başlayan Hisarcıklıoğlu, 2007-2010 yılları arasında Öz-Kan Makina’da Yurtiçi Satış Mühendisi, 2011 yılında EMA Enerji A.Ş. ve Eltaş A.Ş.’de Yurtiçi Satış Mühendisi, 2012-2013 yılları asarında VANSAN Makina’da Proje ve Satış Departman Sorumlusu olarak görev aldı.
2013 yılında Fransız bağımsız gözetim, denetleme, belgelendirme ve risk önleme şirketi Bureau Veritas’ta çalışmaya başlayan Osman Hisarcıklıoğlu, 2013-2015 yılları arasında Ege Bölgesi Endüstri Departman Sorumlusu, 2015-2016 yılları arasında Uzman Satış Temsilcisi, 2016-2017 yılları arasında İş Geliştirme Müdürü, 2017 yılında Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü, 2020 yılında Kilit Müşteri Yönetim Müdürü olarak görev aldı.
Halen Bureau Veritas İnşaat Departman Müdürü olarak görev yapan Hicarlıklıoğlu iyi derecede İngilizce ve Almanca biliyor.

Osman Hisarcıklıoğlu
(Üye-Bureau Veritas)

Ömer Koç

1989 yılında dünyaya gelen Ömer Koç, 2012 yılında Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarını Danimarka’da bulunan Aalborg Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde sürdüren Ömer Koç, Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı.

İş hayatına elektrik dağıtım ve akıllı şebekeler alanında başlayan Koç; güneş enerji santrallerinin şebeke entegrasyonu ve güç sistemlerinde koruma üzerine yurtiçi ve yurtdışı birçok projede yer aldı.

Güneş enerjisi alanında yatırım ve mühendislik hizmeti veren İzmir merkezli OzEnergy A.Ş. ve Hamburg merkezli Teos Energy GmbH şirketlerinin kurucu ortağı olan Ömer Koç, çalışmalarına Türkiye ve Avrupa’da bulunan yenilenebilir enerji alanındaki gelişen teknolojilerde devam ediyor.

İzmir Ticaret Odası Temiz Enerji Çalışma Komitesi üyeliği ve Enerji Sanayi ve İş İnsanları Derneği’nde (ENSİA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmekte olan Koç, amatör olarak butik zeytinyağı üretimi ile ilgileniyor.

Ömer Koç
(Üye-OZ Energy)

Özgür Soysal

1981 yılında İzmir’de doğan Özgür Soysal, 1999 yılında İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi’nden, 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi ve Finans alanında Yüksek Lisans yapan Soysal, iş hayatına 2005 yılında uluslararası denetim şirketi PriceWaterhouseCoopers’da Güvence Hizmetleri Departmanı’nda Kıdemli Üye olarak başladı.
2007-2011 yılları arasında Yaşar Holding Yiyecek, İçecek ve Tarım Bölümü’nde Finansal Kontrolör, 2011-2014 yılları arasında Viking Kağıt ve Selüloz A.Ş.’de Mali İşler Müdürü, 2014-2018 yılları arasında Mediterra Capital Partner–Lucky Fish firmasında Grup CFO’u ve 2018-2019 yılları arasında aynı şirkette Grup Co CEO’su olarak görev aldı.
Rüzgâr enerjisi sektörüne türbin kanadı üretimi yapan TPI Composites şirketine 2019 yılında katılan Özgür Soysal, halen aynı şirkette EMEA CFO’su olarak görevini sürdürüyor.
1995 – 2000 yılları arasında profesyonel basketbol oyunculuğu dışında, bisiklet, rüzgâr ve uçurtma sörfü sporlarıyla ilgilenen Soysal, iyi derecede İngilizce biliyor.

Özgür Soysal
(Üye-TPI Composites)

Samet Güldoğan

1983 yılında İzmir’de dünyaya gelen Samet Güldoğan, 2006 yılında Hacettepe Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını 2007 yılında Swansea University’de (Galler) Finans alanında tamamladı.
İş hayatına 2009 yılında Akbank Teftiş Kurulu’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Güldoğan, 2019 yılına kadar başta krediler olmak üzere çok sayıda denetim çalışması gerçekleştirdi.
2019 yılında Ateş Çelik’te Finans Bölüm Yöneticisi olarak görevine başlayan Samet Güldoğan, halen Finans, Muhasebe ve Bilgi Teknolojileri bölümlerinden sorumlu Finans Direktörü olarak görevini sürdürüyor.
2020 yılında Institute of Internal Auditors tarafından verilen Certified Internal Auditor (CIA) belgesini almaya hak kazanan Güldoğan, iyi derecede İngilizce biliyor, evli ve bir çocuk babası.

Samet Güldoğan
(Üye-Ateş Çelik)

Serkan Çolakkaya

1975 yılında Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen Serkan Çolakkaya, 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İş hayatına 1998 yılında İzmirMetrosu’nun yüklenicisi Yüksel Proje-Yapı Merkezi-Güler Mühendislik Ortak Girişim Grubu’nda başlayan Çolakkaya, askerlik görevini yedek subay olarak tamamladıktan sonra 2000-2001 yılları arasında Gesa Güç Sistemleri A.Ş’de Bölge Satış Müdürü, 2001-2002 yılları arasında Met Mühendislik A.Ş’de Proje ve Saha Mühendisliği görevlerinde bulundu. 2002-2018 yılları arasında İzmir Atatürk Organize Bölgesi’nde Elektrik İşletme Müdürü ve Enerji Yönetim Birimi Sorumlusu olarak görev yapan Serkan Çolakkaya, 125 Megavat kurulu gücündeki ATAER Enerji Santrali başta olmak üzere İAOSB bünyesindeki tüm enerji sisteminin işletmesinden sorumlu olarak çalıştı. 2014 yılında Sertek Enerji Danışmanlık şirketini kuran Çolakkaya, halen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Bergama Organize Sanayi Bölgesi, İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ), Bakioğlu Holding, Norm Holding gibi kurumlara Elektrik Danışmanlığı hizmeti veriyor. Türkiye’nin farklı kentlerinde farklı güçlerdeki pek çok Güneş Enerji Sistemi (GES) projesini, fizibilite aşamasından devreye alma aşamasına kadar tüm süreçlerini üstlenen Serkan Çolakkaya; ISO 50001 Enerji Yönetimi Sistemleri Uzmanlığı Belgesi ve Enerji Yöneticisi Sertifikası’na sahip…
Elektrik Mühendisleri Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası - Enerji ve Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu, Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği üyesi olan Serkan Çolakkaya; İngilizce biliyor, bir çocuk babası.

Serkan Çolakkaya
(Üye-Sertek Enerji)

Zeynep Balca Yılmaz

ZEYNEP BALCA YILMAZ
1993 yılında İzmir’de doğan Zeynep Balca Yılmaz; ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de
tamamladı. 2017 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği
Bölümü’nden mezun olan Yılmaz, iş hayatına girişimci olarak başladı.
2018 yılında Searover Robotik ve Yazılım Anonim Şirketi’ni (WEROVER) ortağı Kazım
Çağlar Erat ile birlikte kurdu. Werover, hidroelektrik santrallerin ve rüzgâr türbinlerinin erken
hasar tespiti, sağlık takibi ve risk planlaması için AI, IoT ve robotik çözümler geliştirmektedir.
Werover’ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Zeynep Balca Yılmaz, şirketin stratejik yönüne
öncülük etmekten, pozitif bir kurum kültürü geliştirmekten, şirketi uluslararası pazarlara doğru
genişletmekten, satış ve proje yönetimi ekiplerinin perfonmasını yönetmekten sorumludur.
Global Wind Organisation (GWO) sertifikası olan Zeynep Balca Yılmaz’ın aynı zamanda
5260 saat ROV operasyon tecrübesi bulunmaktadır.
Zeynep Balca Yılmaz, KAGİDER “Yeşil İş Ödülü’’ ve Microsoft “Yılın En İyi Kadın Girişimcisi’’
ödülünü alarak girişimcilik becerileriyle takdir toplamıştır.

Zeynep Balca Yılmaz
(Üye - Werover)

Zeynep Şemsi Aysalar

1974 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğan Zeynep Şemsi Aysalar; ilk, orta ve lise eğitimini Tarsus’ta tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F İktisat Bölümü’nden mezun olan Aysalar, Toros Üniversitesi’nde Mühendislik Teknolojileri alanında Yüksek Lisansını tamamladı., Amerika Stanford Üniversitesinde, “Üniversite-Sanayi İşbirliği” başlıklı eğitim programına katıldı. 1996 yılında Tarsus-Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren aile şirketi Berdan Civata Somun A.Ş.’de Satın Alma Uzmanı olarak iş hayatına başladı. Aynı şirkette 1998-2000 arasında Satınalma Müdürliğü, 2000-2005 arasında Finans ve İdari İşler Müdürlüğü, 2005-2010 arasında Pazarlama ve Satış Direktörlüğü yapan Zeynep Şemsi Aysalar, 2010 yılından bugüne dört şirketten oluşan Berdan Grubu’nda (Berdan Cıvata A.Ş. Berdan Yüzey Kaplama A.Ş., Berdan ARGE-Bilişim A.Ş., Berdan Almanya GMBH) CEO olarak görev yapıyor. Grubun kurumsallaşma çalışmaları, TURQUALİTY (TQ) ve Marka Programına dahil olması, Mersin’in ilk Ar-Ge Merkezinin kurulmasına liderlik eden Aysalar, evli ve iki çocuk annesi...

Zeynep Şemsi Aysalar
(Üye- Berdan Cıvata)